Tom Yam Kung

23.02.2014 17:22


  Miluju Thajskou kuchyni, miluju jakoukoli pálivou kuchyni.Tahle paráda není natoli náročná jako Pho a má určitě svoje místo na Topten polívek.Jestli chcete čerstvé bylinky, zajeďte si do Sapy, u svého vietnamce by jste možná taky některé sehnali, ale v tržnici je to jistý.
Je toho potřeba celkem dost, vypadá to složitě, ale není.

Budete potřebovat:
1l zeleninového vývaru
200ml kokosového mléka
citronová tráva
hrst koriandru
bazalka
1stroužek česneku
jarní cibulka
dvě rajčata
čerstvý zázvor
čerstvé chilli
kari pasta
cuketa
houby /shitake nebo žampiony/
2lžíce medu
1lžíce rybí omáčka /s ní opatrně je dost slaná/
limetková šťáva
krevety
rýžové nudle

Uvaříme zeleninový vývar, vyjmeme zeleninu a do čistého vývaru vlijeme mléko, přidáme med, zázvor,citronovou trávu a povařím.přidáme zeleninu (cuketu na hranolky, cibulku na kolečka rajče a houby pouze na čtvrtky-odstraňte bubáky)Polévku dochutíme medem, lim, šťávou,chilli,kari pasta, česnekem a povaříme, na závěr přidáme čerstvý koriandr a bazalku a rybí omáčku.Krevety dáváme až na konec pouze aby se prohřály cca 10min.
Uvaříme nudle a hurá do toho !