Koláč s domácím pudinkem a hruškami

27.02.2014 15:44

Hrušky, moje asi nejoblíbenější ovoce na pečení, když se spojí s domácím pudinkem a křehkým těstem, vznikne naprostá paráda.Práškový pudink už  nekupuju, nemá to cenu, to samé si doma uděláte za pár minut a můžete přidávat ingredience jaké Vás jen napadnou.Můj oblíbený je pomerančový (postnu později), grepový, ale klasickým vanilkovým z pravého vanilkového lusku nikoho neurazíte ;)
Tenhle koláč je rychlej ale přesto hrozně dobrej.

Těsto:
150g hladké mouky
2lžíce vody
120g měkkého másla
sůl
cukr

Vše spojíme v těsto a necháme hodinu v lednici/chladu
Poté vtlačíme do formy a předpečeme 15min při 160°C.

Pudink:
půl litru mléka
130g cukru
vanilkový lusk
sořice
žloutek
trocha mouky nebo škrobu

1/2kg oloupaných hrušek pokrájených na měsíčky

polovinu mléka smícháme s cukrem, vanilkovými seminky, lusk tam hoďte taky a zahřejeme, v druhé půlce rozmícháme mouku/škrob, přilejeme do hrnce, vyndáme lusk a mícháme do zhoustnutí, přidáme skořici.Pokud je krém už dost hustý, odstavíme a necháme chvilku vychladnout, potom přimícháme žloutek a opět krátce zahřejeme.Jestliže máte korpus už předpečený, poklademe na něj hrušky a zalejeme pudinkem, posypeme skořicí, rozinkami a dáme péct asi na 170°C do zlatova.
Jestliže potřebujete s koláčem počkat, posypte horký puding moučkovým cukrem, neutvoří se škraloup, nebo přímo navrch dejte potravinářskou fólii. 
Dobrou:)